Рок з молоком #106. Under the Tank

20.07.2015 · Інтерв'ю

Пісні цього хмельницького гурту не мають визначеного жанру. Кожен учасник гурту пише композиції. Саме це дає таку різножанровість творчості альтернативщиків. Учасники не хочуть визначатися в якомусь одному стилі, щоб мати змогу підтримати своєю участю будь який виступ. Детальніше – в даному інтерв’ю.

Хлопці, розкажіть трохи про історію Under theTank? І чому саме така… радикальна… назва була обрана?

Насправді все просто. Репетиційна база, де ми починали грати знаходиться неподалік від пам’ятника танку, і музиканти між собою прозвали те місце «Під танком», в принципі як і наша назва в перекладі з англійської.

Можете назвати людей, які допомагали гурту в стадії становлення?

Ми свій шлях починали самостійно, без будь-яких підтримок і допомоги. Намагалися перемагати на фестивалях і шукали можливість виступити, щоб відкрити нашу музику масам. Коли нам нарешті вдалося достукатися до людей, нас почули, з нами захотіли співпрацювати.

На одному із виступів нами зацікавилася звичайний слухач – Ірина Кучерява, і відтоді вона стала нашим менеджером-аматором. Вона допомогла зібрати нашу невеличку фан-групу.

Є й інші небайдужі люди до нашої творчості, які допомагають Ірині і нам.

На які групи орієнтуєтеся в даний час? Що останнім часом прослухали?

Маємо різні музичні смаки, тому і в наших творах ми в пошуках певного стилю, граємо різножанрово.

За два роки у вас назбиралося чимало авторського матеріалу. Розкажіть про майбутній реліз, коли його чекати? І яким ви хотіли б бачити свій майбутній альбом?

Ми майже назбирали матеріал, і неодноразово думали над створенням альбому. Проте зараз він не вписується в наші плани, так як ми маємо бажання перезаписати всі вже записані пісні, в кращій якості. І займатимемось цим не раніше осені.

Пісня «Іду на Схід»... Про що вона?

В деяких слухачів склалась хибна думка щодо нашої пісні, так як назва асоціюється з теперішнім станом в країні, бойовими діями на сході. Проте вона несе в собі метафоричний зміст. В основі – кохання, почуття, які вже втратили свій сенс і спроби повернути втрачене.

У вашому доробку є live-відео на пісню «Етюд». Не плануєте повноцінних кліпів?

Було багато думок щодо майбутнього кліпу, проте, щоб реалізувати те, що ми задумали, в якісному форматі не вистачає фінансового підґрунтя. Поки не бачимо в тому сенсу, та обов’язково реалізуємо задумане згодом.

Розкажіть ще про пісню «Я не хочу в ліс іти»? Кому належить ідея композиції, який сенс вона несе, які стосунки у вас із іншими виконавцями даного треку?

Ця пісня була написана для серії короткометражних фільмів «Тупа фільм жахів», в яких знімались декілька учасників хмельницьких гуртів. Так народилась ідея створення спільного треку.

Мат в творчості – це правильно?:)

Творчість буває різною, ми не маємо права когось судити. На даний час є багато музикантів, реперів, які в своїх піснях вживають мат, але до нашої творчості це немає ніякого відношення.

Який сенс вкладаєте в свою творчість?

Ми любимо музику і хочемо дарувати її людям так, як бачимо і відчуваємо. В текстах наших пісень звучить вічна тема – кохання, розуміння про яке в кожного різне, і сподіваємося, що наш слухач знайде себе в наших піснях.

Як ставитеся до сучасної альтернативної сцени? І яким бачите її подальший рух?

В нашій країні дуже кволий розвиток музичної культури, особливо рок сцени. Здебільшого приходиться виступати в жахливих умовах, на старому, несправному обладнанні. Проте це нас загартовує, змушує більше імпровізувати. 😃Звичайно, в майбутнє дивимось з оптимізмом...

Чим ще займаєтеся крім музики?

Ми студенти, навчаємось. Наш гітарист Антон має свій невеличкий сімейний бізнес, Максим Ковтун співає і гастролює з хором, Максим Лисий пише вірші, Музика Михайло займався паркуром.

Якби вам запропонували будинок в будь-якій точці планети, де б обрали?

Марокко, Філадельфія… В кожного свої вподобання. Україна – Волинь, Карпати.

Хто він – фанат групи Under the Tank? Як ви його собі уявляєте, і яким би вам хотілося його бачити?

Це люди, які з нами на одній хвилі, також закохані в музику. Це наші друзі, підтримка і опора.

Розкажіть про плани на літній період фестивалів. Знаю, у вас плани «наполеонівські»…

Звичайно мрія кожного музиканта й гурту – виступати якнайбільше. І ми робимо все для того, щоб ділитись своєю творчістю, почуттями з якомога більшою кількістю людей.

Відвідаємо з виступом Тернопіль, Bereziv Bander Fest у Івано-Франківській області, маємо велику надію потрапити на фестивалі Одеси. Порадуємо і наше місто Хмельницький. І взагалі, ми відкриті до співпраці.

Митько Сяржук

© Рок.Київ

 
ДОСЬЄ ДИСКОГРАФІЯ
і
і
2017
альбом
слухати
Single
Single
2016
сингл
слухати
РЕКОМЕНДАЦІЇ
No comment
НОВИНИ
No comment
24.03.2022

No comment

Latvian Rock and Metal is with Ukraine!
НОВИНИ
Latvian Rock and Metal is with Ukraine!
02.05.2022

Латвійські рок і метал музичні колективи та інші представники індустрії висловлюють свою підтримку народу України в ці важкі часи!