У твоїй голові

У твоїй голові

Біллі Мілліґан Бенд


1. Янгол
2. 29
3. Було-пройшло
4. Я є народ
5. Зміни.ти світ
6. Кольорами весни
7. Пробачити мені
8. Правда
9. Спати з тобою
ВСІ ТРЕКИ

Київський гурт «Біллі Мілліґан Бенд» було засновано навесні 2013 року. Команда, що обрала в якості назви ім'я найвідомішої людини з діагнозом «множинної особистості», швидко множить пісні та відеокліпи. Вже на наступному році свого існування вона накопичила достатню кількість матеріалу, аби продемонструвати слухачам дебютний альбом «У твоїй голові».

Треба віддати гуртові належне: незважаючи на високі темпи «музичного виробництва», платівка не викликає суттєвих нарікань з приводу якості роботи музикантів та звукорежисера. Зрештою, сучасні українські рокери навчилися адекватно виконувати та записувати власні твори в студії. Тож «свіжезасновані» гурти здебільшого звучать пристойно вже на дебютних релізах. На щастя, «Біллі Мілліґан Бенд» не є винятком з цієї загалом приємної для допитливого слухача тенденції.

Проте, аби привернути увагу аудиторії, що спостерігає за десятками щорічних дебютантів на українській рок-сцені, потрібні не лише якісний звук та виконання, а, перед усім, яскрава «фішка» — чи то нетривіальна поезія, чи то цікаві музичні рішення. Разом з тим, перша платівка «Біллі Мілліґан Бенд» красномовно свідчить про те, що той момент, коли ця команда зможе здивувати слухача чимось насправді унікальним — іще попереду.

Лідер-вокаліст Макс Прудеус має непоганий тембр голосу, тяжіє до експериментів із формою пісні, намагається писати тексти на глобальні, серйозні темі. Все це не може не викликати поваги. Проте очевидно, що йому лише належить створити свій перший хіт, що він ще має розгадати таємницю власної харизми фронтмена та адекватно продемонструвати її слухачеві.

Приблизно те саме можна сказати й про інструментальну складову платівки. Гітарист Єгор Акулов, басист Іван Соболь та барабанщик Володимир Кравчук, швидше, ставлять собі за пріоритет відповідність певним середньостатистичним стандартам, аніж пошук цікавих інноваційних рішень. Робота запрошених музикантів — смичкові інструменти у піснях «29», «ЗміниТи світ», духова група у композиції «Я є народ» і т. п. — додає деякого розмаїття аранжуванням у контексті альбому, але не звучить як щось свіже на загальному тлі української рок-музики. Адже сучасна столична сцена може похизуватися величезною кількістю вдалих прикладів використання не лише оркестрових інструментів, а й різної незвичної для рок-музики екзотики, електронних музичних приладів і т. ін.

Зрештою, відсутність суттєвих помилок є непоганим результатом для дебютного альбому. Наразі сайт гурту повідомляє про те, що музиканти активно працюють над наступною платівкою. Сподіваємося, що на другому альбомі «Біллі Мілліґан Бенд» не забариться продемонструвати нам більш яскраві та унікальні риси своєї багатогранної особистості.

Антон Бєссонов («Тім Талер»)


Виконавець:
Біллі Мілліґан Бенд
Назва:
У твоїй голові
Категорія:
Альбоми
Рік видання:
2014
Видавець:
self-released

ПУБЛІКАЦІЇ
Біллі Мілліґан Бенд показали перший сингл із нового альбому
НОВИНИ
Біллі Мілліґан Бенд показали перший сингл із нового альбому
24.01.2017

Ранньою пташкою нового альбому стала композиція «Іноземці», добре відома фанам, адже музиканти вже давно грають її на концертах. Вихід самого альбому, який матиме назву «Радіопасивність» заплановано на 2017 рік

«Біллі Мілліґан Бенд» випускає другий студійний альбом
НОВИНИ
«Біллі Мілліґан Бенд» випускає другий студійний альбом
16.02.2016

14 лютого у День усіх закоханих кияни з гурту «Біллі Мілліґан Бенд» випустили свій другий альбом. Він отримав назву «Хворий на Любов». До складу платівки увійшли 9 п’єс. Усі вони присвячені різним аспектам любові та кохання

Дебютний альбом «Біллі Мілліґан Бенд» вже в мережі
НОВИНИ
Дебютний альбом «Біллі Мілліґан Бенд» вже в мережі
08.10.2014

Альбом отримав назву «У твоїй голові». Більше року музиканти шукали найкращий звук для задуманих композицій. На диск потрапило дев'ять композицій, що були записані впродовж декількох місяців на різних київських студіях

ДОСЬЄ ДИСКОГРАФІЯ
Радіопасивність
Радіопасивність
2017
альбом
слухати
Хворий на Любов
Хворий на Любов
2016
альбом
слухати
Хворий на ЛюбовКЛІП
Хворий на Любов · 2018
8 тис. переглядів
Кожному своєКЛІП
Кожному своє · 2017
39 тис. переглядів
РЕКОМЕНДАЦІЇ
No comment
НОВИНИ
No comment
24.03.2022

No comment

Сергій Міхалок заспівав свою культову пісню Воїни світла українською
НОВИНИ
Сергій Міхалок заспівав свою культову пісню Воїни світла українською
13.07.2022

Сергій Міхалок та гурт Ляпіс Трубецькой презентували новий сингл та відеокліп на пісню Воїни світла українською мовою. Переклад пісні зробив український поет, активіст та волонтер Сергій Жадан