Їжа Вода

Їжа Вода

Масса Причин


1. Как Бы Не Так
2. Їжа Вода
3. Пообещай
4. Сам Пью
5. Рефлекс
6. Рокенролла
7. Вечная Мерзлота
8. Масла Спирта
9. Надто Впевнена
10. Ответные Меры
11. Електричний Струм
12. Сезон Охоты
13. Только Подумай Об Этом
14. Суха Вода
ВСІ ТРЕКИ

«Їжа Вода» – це друга платівка дніпропетровського гурту Масса Причин. Якщо ви не проти мелодійного, дещо приджазованого софт-року, то клацайте “play” – і понеслися! За словами самих музикантів, новий альбом – це повернення до первинних цінностей, це символ простоти і невимушеності і, якщо хочете, безвиході буття. Це музика у всій її споконвічній красі, лише трохи прикрашена словами.

Забігаючи на перед хотілося б відзначити кілька моментів. По перше – пісня «Електричний Струм». Записана спільно із іншим популярним дніпропетровським гуртом Кімната Гретхен композиція, стала однією з родзинок альбому. В плані тому, що ця пісня чи не найдоросліша. Це рідкість на сьогоднішній день, коли молоді колективи пишуть таку якісну музику і лірику. Окрім цього, дует із Кімнатою Гретхен – дуже вдалий вибір, я, особисто, не можу уявити когось іншого на їх місці... Коротше, «Електричний Струм» - доволі такий маніфік!

По друге: із записом альбому Массе Причин активно (а головне – результативно) допомагав Юрій Яхно (гурт Тайна Третьей Планеты). Коли ця інформація «сплила» перед презентацією самого альбому, я зразу подумав: якості буде не позичати! Я переконаний, що Яхно є одним з найкращих звукорежисерів Украйни (та і як музикант він – на висоті!) До слова, я не помилився. «Їжа Вода» дуже якісний в плані запису, аранжувань альбом. Ще один «плюсик» на рахунок платівки.

Третій плюс: музикантам однаково хороше вдаються пісні як українською так і російською мовами! З огляду на те, що сьогодні на пальцях однієї руки можна перерахувати молоді українські гурти, які роблять класні пісні російською чи англійською, – це вагомий успіх дніпропетровців!

Стосовно матеріалу… В більшості своїй пісні мають однорідний характер, рівну навантаження і ступінь ліричності. Злегка відокремлюється акустична балада «Вечная Мерзлота»… До речі, якщо скласти трійку найкращих пісень альбому, то, ця лірична композиція ввійде у ТОП разом із, власне, «Їжа Вода» та «Електричний Струм». Після «Мерзлоты» альбом транзитом повз «Масла Спирта» розворушується бадьорими і потужними «Надто Впевнена» та «Ответные Меры» - вони припадуть до вподоби багатьом.

Але без ложки дьогтю все ж не обійтися… На мій вибагливий погляд, музиканти дещо запізнилися із альбомом… В недалекому минулому, «Їжа Вода» користувалася б значнішою популярністю і попитом. Нині розбещена і «досвідченіша» публіка вимагає більш різноманітних і актуальних форм, експериментів, музичного епатажу (ну і всіляких інших фішок, чим славляться західні виконавці). Хоча, менш прискіплива частина аудиторії неодмінно насолодиться складними, гладкими мелодіями, занурившись в привітну, часом драйвову, а часом романтичну обстановку, що сформувалася Массой Причин.

Якщо порівнювати перший альбом («Живой») із «Їжою Водою», то краще всього звернутися до прямої мови музикантів: «Ми вдосталь наситилися ортодоксальним звуком першого альбому. Нас дуже багато критикували за нього. Але нам просто необхідно було «виговоритися» за всі ті 7 років, які ми провели поза музикою. Новий альбом настільки сильно відрізняється від першого, що можна було б і назву групи поміняти, так як далеко не всі впізнають нас в ньому».

Митько Сяржук


Виконавець:
Масса Причин
Назва:
Їжа Вода
Категорія:
Альбоми
Рік видання:
2014
Видавець:
self-released

ПУБЛІКАЦІЇ
Масса Причин: «У нас ситуативная диктатура»
ІНТЕРВ'Ю
Масса Причин: «У нас ситуативная диктатура»
03.04.2014

Днепропетровская группа Масса Причин – это интуитивно понятная музыка, написанная пятью парнями, не пытающимися казаться умнее, чем они есть на самом деле. Мы пообщались с Артемом Романюковым, который рассказал об истории группы, поделился планами на будущее и поведал о том, с кем сравнивают Массу Причин. И, конечно, о многом другом

ДОСЬЄ РЕКОМЕНДАЦІЇ
No comment
НОВИНИ
No comment
24.03.2022

No comment

Андрій Толок, Haissem: «Музика не шашлик, вона не маринується»
НОВИНИ
Андрій Толок, Haissem: «Музика не шашлик, вона не маринується»
19.07.2020

Автор і натхненник поп-групи Ampula Seven, блек-метал команди Haissem і формації Sunset Forsaken, про те, що внутрішня потреба у творчості важливіше зовнішніх стимулів