Мир Землянам

Мир Землянам

Лоскіт


1. Сотні Тисяч
2. Результат Генетичного коду
3. AntiCapitalista
4. Нафта Газ Руда
5. Мир Землянам
6. Все Вище і Вище
7. Я хочу
8. Нафта газ руда
ВСІ ТРЕКИ

Лоскіт – процес впливу на шкірний покрив людини. Відчуття лоскоту призводить до загального збудження з поривчастим сміхом і масою шалених емоцій

(замість епіграфу)


В лютому 2014 року в всесвітній мережі з’явився дебютний альбом панків зі Стебника «Мир землянам», який складається із восьми пісень. Робота над ним, як кажуть хлопці, була складною, адже це був перший досвід роботи на студії. Проте, слід констатувати: перший млинець вийшов НЕ «комом».

«Мир землянам» – це суцільно невгамовний панк-рок в кращих його традиціях. Кожна пісня просякнута анти владними, гостросоціальними та актуальними в сучасному світі темами. Одна із таких пісень – «AntiCapitalista» – хоч і з елементами нецензурної лексики, та не лишить байдужим нікого. З впевненістю Лоскіт можна величати «західноукраїнськими бунтівниками». Чому «бунтівниками» – тут, я думаю, все ясно. А навіщо приставка «західноукраїнські» – бо (певно, відкриттям це не буде) у творчості гурту присутній той яскравий колорит, який притаманний лише командам західних областей нашої країни. ТАКИЙ панк може грати лише гурт із західним корінням!

Лоскіт записали дуже важливий і навіть в певній мірі необхідний в даний час альбом. Жвавий, «молодецький» панк-рок, колоритний і натуральний – саме такий, яким повинен бути – нічого зайвого. Причому не останню роль тут відіграє текстова складова – це дуже гармонійна і природна реконструкція тих настроїв, що витають у суспільному просторі. Як звучить у пісні «Все вище і вище»:

Тварі продажні, геть із країни!
Це голос народу, це голос дитини!

Або ж у «Нафта газ руда»:

Воюємо за землі, гроші, золото – не знаю…
Знаю: лиш життя дорожче, й не один це пам’ятаю!

До всього, альбом звучить настільки гармонійно, що Лоскіт цілком можна поставити в один ряд з вітчизняними класиками жанру – тими ж Серцевий Напад або Брем Стокер, тільки з поправкою на текстову складову.

Трохи не до місця у загальній концепції платівки звучать лише live acoustic версія «Нафти…», яка виглядає дещо чужорідним елементом в структурі «Миру землянам». Хоча реальних панків то, скоріше всього, і не парило:)

Митько Сяржук


Виконавець:
Лоскіт
Назва:
Мир Землянам
Категорія:
Альбоми
Рік видання:
2014
Видавець:
self-released

ДОСЬЄ РЕКОМЕНДАЦІЇ
No comment
НОВИНИ
No comment
24.03.2022

No comment

Андрій Толок, Haissem: «Музика не шашлик, вона не маринується»
НОВИНИ
Андрій Толок, Haissem: «Музика не шашлик, вона не маринується»
19.07.2020

Автор і натхненник поп-групи Ampula Seven, блек-метал команди Haissem і формації Sunset Forsaken, про те, що внутрішня потреба у творчості важливіше зовнішніх стимулів